Notifications
Clear all

Lilith

11 Posts
4 Users
21 Likes
115 Views
Patricia
Posts: 46
Admin
Topic starter
(@patricia)
Member
Joined: 1 year ago

Astăzi am avut mici momente de ,,flash” editând dialogul despre Lilith, Luna Neagră. Editarea emisiunii maraton, postată pe canalul meu Youtube, în două episoade, despre controversata energie ,,lilithiană”, m-a trecut prin furci caudine. De ce? Pentru că arhetipul acesta este activat maximum zilele acestea în harta/energia mea. Și mă simt mai puternică de data aceasta în a gestiona energia invadatoare a lui Lilith, comparativ cu alți ani. Când același vârtej energetic al unei puzderii de proiecte dragi inimii mele, mă absorbea în suflul său, departe de familie, departe de cei dragi, departe de obligațiile domestice. Echilibrul acesta a fost mereu una dintre crucile mele dificil de dus pe umeri. Conștientizate sau nu fricile, obsesiile, dorințele lui Lilith...eu sunt curioasă cum le resimțiți voi? Cum ați gestionat până acum energia Lunii Negre? 

10 Replies
Ariadna
Posts: 29
(@ariadna)
Eminent Member
Joined: 5 months ago

Perioada cât  a fost în Leu pe mine m-a solicitat pe parte relationala, am casa 7 cu Leul interceptat și NS acolo.

Am avut niște teste de dat. Și nu a fost ușor, pentru ca orgoliul a fost exacerbat, dar am fost conștientă de tot ce a stârnit în mine, mai ales cât a fost pe ultimul grad. Intr-adevar, orice alegere faci, pierzi ceva. În cazul meu am ales sa accept sa pierd o parte din ce credeam eu ca-mi aparține (gradina, munca mea, imaginea idilica pe care o creasem fără sa țin seama de altii) dar sa îmi păstrez o relatie, relatia cu mama dar reconstruita  intr-un mod în care sa fiu autentica, și sa îmi păstrez integritatea ( ma refer la integrarea unei parti de suflet fracționata prin tot felul de proiecții nerealiste).

Nu este ușor sa fii sincer cu tine însuți, dar este eliberator în final.

Oricum Lilith în tema mea natală n Balanta îmi da de lucru permanent, fiind o tema centrala, conjuncta la minut cu Venus si Uranus în c8-Placidus, c9-case egale sau c10 -case pe semne întregi, face opozitie la Chiron în Berbec și îmi prinde în aspecte si Marte si nodurile și Luna si Soarele.

Cuadratura cu Luna din c12-Placidus și case egale, c1 -case pe semne întregi îmi da cel mai mult de furca, indiferent ce alegere fac, există mereu o parte din mine nemulțumită, foarte complicat...

Dar conjunctia cu Uranus ma face sa pot transforma revolta în ceva constructiv, și gasesc mereu o cale noua.

Ma opresc aici, ca este mult  de spus despre Lilith. Arhetipul ei e foarte prezent în viata mea, a fost de la început foarte puternic, dar la vremea când nu eram conștientă de puterea ei, făceam furtuni energetice cu mult dezastru... Conștientizarea e calea, singura cale.. dar e mult de munca  tu cu tine. Am vreo 3 ani de munca... si va fi mereu.

 

 

 

 

 

Reply
7 Replies
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@ariadna și eu Lunii negre tot Lilith îi spun, tot subiectiv, vorba Iuliei. Când o ai conjunctă cu Luna la un orb strâns aceasta devine o parte din energia ta și când Luna la rândul ei face inconjuncție cu Pluton, deh...treburile devin și mai interesante. Pe mine m-a ajutat mult informația primită de la Dan Ciubotaru cu Priap cel situat exact în locul opus lui Lilith (recomand emisiunea din nou tuturor), m-a ajutat să înțeleg energia de care fug, părând că ,,obsesiva Lilith mă atrage”, când de fapt lucrurile stau extrem de simplu, taman invers, în povestea hărții mele. Preocuparea pentru carieră și grupuri (casa 11 Vărsător), deși în acea casă locuiește Lilith dar în semnul Pești, se bătea cap în cap cu Priap din Fecioară (casa 5 Leu), proaspătă absolventă fiind de teatru și abia la început de carieră fugeam, se înțelege, de responsabilitatea casei 5 cu stratul care ține de copii și responsabilități adiacente. Era un du-te vi-no pe axa 5/11 de la un moment dat nu mai știam ce dorește energia aceasta de la mine. Și mi se activa oscilația descrisă foarte puternic, de fiecare dată când Lilith tranzita axa Săgetător/Gemeni. Atunci mai ales era jale. Avantajul îmbătrânirii este că strângi ani și experiențe, privind înapoi, care pot confirma astrologia că funcționează mai mult decât ne place să acceptăm:)) Fugeam de grupuri deși eram invitată cu ,,răvașe aurite” să devin parte componentă, fugeam de întemeiatul unei familii deși fusesem cerută în căsătorie de două ori. Să fii ,,confirmată social”, adică măritată, era scopul suprem al femeilor din Ardealul acelei perioade. Și socotelile nescrise, foarte puțin s-au schimbat în milenii, peste timp. Tocmai când tranzita semeață Lilith prin cuadraturile descrise...apăreau la orizont verighetele😂. Universul și simțul umorului său:))

Ultimul cuvânt de spus în povestea acestui joc psihologic l-a dat în final axa Nodurilor. Nici măcar bietul Saturn cu a sa întoarcere nu a reușit să schimbe miza, oricât s-a străduit. Când Nodurile se aflau pe ultimul grad din suprapunerea lor pe ale mele natale, mi-am dat supremul acord și nici c-am avut timp să clipesc să realizez cum s-a petrecut totul. Era timpul lui Priap din Fecioară casa5 în august 2012 să vină la scenă brusc și spontan, să echilibrăm energia, apoi să o menținem detașat.

Acum privind în spate și cunoscând atât de multe tehnici de interpretare a hărții natale, grație acestor dialoguri și alor mei incredibili invitați astrologi, am înțeles exact cum s-au aliniat toate energiile, cum s-au suprapus, cum au dansat și mai ales care era firul roșu până la acest moment când scriu. Lilith are răzleț nevoie de atenție. Când n-o primește declanșează uragane:)) Prea mult s-o alinți și să-i cânți în strună e iar o greșeală dar sunt momente între ani când este vital să te focusezi pe ea, să ții energia în echilibru, altfel, consecințele nu sunt ușor de gestionat. Până la marele final o tot descoperim, tot învățăm, cum să ne-o ținem prietenă...

Reply
Ariadna
(@ariadna)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 29

@patricia ma bucur ca ai ajuns la "un capat de linie" in ceea ce priveste pe Lilith si admir faptul ca poti trage o concluzie. Pentru mine inca este o concluzie in asteptare, adica merg pe un drum legata la ochi, cu aceasta conjunctie la minut Lilith Uranus Venus.

E un mister acolo, in casa 8 pe care probabil nu-l voi dezlega pana in ultima clipa, si nici atunci. E o curgere continua pentru mine in care capatul nu-l vad niciodata, ca metafora lui Dan Ciubotaru cu morcovul din fata magarului, distanta dintre morcov si magar ramane aceeasi, desi atractia magarului sa mearga inainte, iluzionat ca va prinde morocovul, e de fapt. . motorul , motivatia care-l face sa mearga inainte... sa evolueze.

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@ariadna Sunt sigură că nu voi spune niciodată că am ajuns să stăpânesc acea energie, probabil doar sunt mai aproape de a simți când se va declanșa dezechilibrul pe axa 5/11 dacă nu acționez la timp. Asta este maxim ce cred că putem obține în viața aceasta folosind astrologia. Dar interesant este altceva. Chiar și când cunoști și te familiarizezi cu ce ar putea să se declanșeze ,,din nou”, universul este inteligent și dezechilibrul poate îmbrăca o altă formă, doar știi bine ce descriu. Dar forma de manifestare a ceea ce urmează să experimentezi nu va fi niciodată din afara spectrului caselor și semnelor implicate. De aceea e ffffffffff important cred să mergem la un astrolog experimentat (sau să o facem noi singuri dacă suntem în stare, desigur cunoscând astrologie), care ne poate desface bine energia hărții natale în multiplele straturi de manifestare. Pentru că semnificația unei singure case și a unui singur arhetip (planetă) plus semn, este multistratificată. 

Dacă de exemplu responsabilitatea casei 5 nu mai este asumarea rolului tău de mamă, de a crește și educa un copil, pentru că deja ești în acea energie și o faci zilnic...poate provocarea vine sub forma unei aventuri care se prefigurează la orizont, poate ,,testele” se vor da acolo, pentru că ține tot de casa 5 acest strat....sau poate vine o ofertă extraordinară să joc un rol unic în această viață într-un film (doar sunt profesional licențiată în actorie, nu?), deci din nou provocare: las copilul și responsabilitatea cât timp plec la filmări prin Sahara, probabil? Dau cu piciorul la această oportunitate? Sau poate in casa 11 sunt aleasă lider de partid și trebuie să plec în campanie electorală, deci asta presupune că s-a activat (Lilith conjunctă cu Luna mea din Pești casa 11)...și ce fac? Am resursele să îmi asum acele responsabilități? Am garanția că planul casei 5 vs. planul casei 11 stau în echilibru? Dar provocările nu vor veni niciodată când Lilith se activează ca spectru de variante din afara axei 5/11 adică să presupunem axa caselor 3/9. Pentru că Lilith și Priap nu se află în casa mea nici 3 și nici 9. Știu că tu știi dar răspund aici cumva și pentru cei care încă nu cunosc suficient cum funcționează energiile într/o hartă natală. 

Cam așa am recepționat eu povestea...

Reply
Ariadna
(@ariadna)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 29

@patricia da, inteleg ce descrii.

Lilith in Balanta cu asta se ocupa in harta mea, face scenarii.

Dar nu ma leg de casa ( acum, in postare) pentru ca  scenariile devin n variante luate cate k, si sa-ti spun de ce:

in Placidus e in casa 8 ( finantele altora, mosteniri, asigurari, credite, sex, fiscalitate, procese-in plan fizic, material, dar si ezoterism, capacitati extrasenzoriale, practici spirituale-hipnoza-pe nivel spiritual)

In sistem de case egale imi pica in 9-nu scriu valentele casei, ca le stiti bine, doar atat, marchez cele 2 planuri, fizic, material si spiritual. Desigur ca pentru multe persoane nu discuti ca si astrolog decat nivelul asta, daca observi in anamneza ca omul nu are nicio treaba cu spiritualitatea si nici nu-l intereseaza, el a venit la astrolog sa intrebe daca obtine jobul acela la o filiala din alta tara a companiei ( dau exemple utopice acum, ca tot suntem pe teritoriul lui Lilith)

Ei, si acum ca sa vezi cat se pot complica lucrurile in harta mea, Lilith pe semne intregi in pica in casa 10. Deci o luam cu valentele casei 10 pe cele 2 paliere, cum am discutat mai sus, palierul material, fizic ( imaginea mea in societate, vocatia mea, etc etc) si palierul spiritual ( care ar fi impactul meu asupra socoetatii, daca am o misiune spirituala la nivel public, etc etc). Palierul spiritual , repet, ar fi in opinia mea de discutat in consiliere numai cand e cazul ( adica numai daca omul care vine la o consiliere astrologica este interesat de aceste aspecte ale vietii).

La mine Lilith am scris cred in primul mesaj ca "vede" toate planetele si punctele importante din harta, adica este foarte bogat aspectata, deci nu pot sa nu-i dau atentia cuvenita.

Multumesc pentru impartasire!

 

 

Reply
(@geta-ionescu)
Joined: 5 months ago

Active Member
Posts: 5

@patricia 

ptr mine Lilith in Leu din vara asta ,tranzitand casa 11 a facut pulbere prietenii vechi , cupluri care coabitam impreuna de niste ani, oameni maturi de altfel, am ales sa ne purtam ca niste copii distrugand familie larga de prieteni in bisericute......o fi fost si la ei ceva pe acolo prin astrograma probabil....

ptr mine au plecat in alte bisericute prieteni foarte dragi, dar cu care eu am facut de-a lungul anilor multe compromisuri, si anul asta nu am mai putut, lucruri care inainte doar deranjau acum devenisera insurmontabile.........metaforic vorbind , Lilith a zis gata...

apropo ca ziceai de Priap, cu Lilith in 11, evident dumnealui in  casa Leului  ce sa zica , " vreau si eu sa contez "....in tot acest tranzit a lui Lilith a fost imposibil  de a mai putea stoarce o picatura de energie ptr a mai face un alt  compromis, nu am mai vrut, nu am mai putut,,,,,,,.doar ca fuga din Rai nici ptr Lilith nu a insemnat usurare, asa cum nici eu nu ma simt impacata...si mi-e sa nu devina obsesie.... 

 

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@geta-ionescu Bine ai sosit Geta la dialog...offf da complicat cu Lilith a noastră, spiritul latino se flambează de trei ori înflăcărat când vine vorba de energia aceasta traversând înfoiată prin Leu. Dar nici compromisul pe termen lung nu duce la ce trebuie. Decât o groază fără sfârșit, mai bine un sfârșit groaznic!

Cred că sufletul meu nu degeaba a ales să tragă prima gură de aer pe un Berbec interceptat în C12:)) Spiritul de luptător trebuia potolit cumva pentru niște scopuri ,,înalte”. Încă le caut:)) 

Lilith nu vrea victime de dragul gustului supremației. Lilith detestă supunerea. Vrea să existe de la egal la egal. Dacă vinovăția unui impuls de moment va atârna mai greu în cântar timp îndelungat ...atunci probabil vei face cale întoarsă la obișnuințele care hrăneau parțial iluzii, în fond nimeni nu este perfect. Cu ce bate însă acum la poarta lui noiembrie...la tranzite mă refer, că tocmai le pregătim pentru înregistrare în curând...cu o Lilith prin Fecioară care mai degrabă otrăvește decât vindecă (studiindu-l pe Mercur suspicios prin Scorpion, că tot se manifestă sub aripa lui)...a nu face nimic este și asta o mare acțiune! Să ne centrăm pe ograda personală fiecare, că e mare mare derută, personal și mondial vorbind,...ni se cere testul răbdării am impresia. Tuturor. Energia conflictelor și tensiunile care pot degenera...sunt supuse unor mari provocări. Mi-e să nu iasă și mai spart vasul prieteniei voastre, dincolo de toate bunele intenții. 

Reply
(@geta-ionescu)
Joined: 5 months ago

Active Member
Posts: 5

@patricia multumesc mult, din suflet spus, cum esti tu de obicei ❤️

Reply
Posts: 9
Admin
(@iulia)
Member
Joined: 5 months ago

Salutari tuturor!

Mi-au placut mult de tot episoadele despre luna neagra. Eu prefer sa ii spun Lilith, din motive pur subiective, desigur. Suna mai "uman" si inofensiv, chiar daca are de-a face si cu zona de umbra. Daca e mai corect sa ii spunem "luna neagra", va rog sa imi permiteti sa gresesc. 🙂 

Va multumesc pentru lumina pusa pe aceasta tema, m-a ajutat sa ii inteleg mai bine energia si ma bucur sa continuam si pe forum aceasta discutie. 

In harta mea natala, Lilith se afla in casa a6a, in varsator, nu este aspectata. Si da, uneori inconstient am dificultati in a-mi gestiona zona de rutina, munca, viata de zi cu zi, inclusiv felul in care imi tratez propria sanatate. In zona de tip c6 am facut multe compromisuri.

Mie mi-a fost mai greu sa imi inteleg/accept zona aceasta, dar precum a punctat si @ariadna in postarea anterioara:

"Nu este ușor sa fii sincer cu tine însuți, dar este eliberator în final." - mi-a placut foarte mult.

In momentul in care Lilith a intrat in fecioara (c2 in cazul meu), am aflat ca nu imi va fi prelungit contractul actual de munca. Imi permit sa presupun ca asa i-am simtit eu energia: cu o destabilizare usoara a planurilor mele de castig in urmatoarea perioada. Cu siguranta, nu doar asta a contribuit la acest deznodamant, dar este o binecuvantare costumata in necaz, caci ma obligata sa accept zona aceea non-conformista si rebela din mine. Anume, sa nu mai fac atatea compromisuri in ceea ce priveste urmatorul loc de munca, deoarece clasicul job de 9 - 5, si domeniile seci prin care mi-am desfasurat activitatea nu ma fac sa ma simt implinita.

Sper sa imi pot infrunta fricile si obsesiile mai cu bagare de seama de acum in colo, dar cred cu tarie ca accesul la anumite informatii se fac atunci cand le vin randul.

Reply
1 Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@iulia Bine ai sosit Iulia în comunitatea Forum12Călăuze!!! Foarte fain mesajul tău, mulțumim și da...mă bucur că i-ai răspuns aici și @ariadnei prin ce ai menționat, adică să îi răspunzi direct ei aici unde a făcut postarea să știe și ea, pentru mine este important. Scopul acestor dialoguri aici este să facem cu toții un schimb interactiv pentru că în calitate de gazdă, eu Patricia nu voi avea mereu posibilitatea să răspund în timp real fiecăruia atunci când membrii postează, deși vă asigur că mesajele sunt citite toate și se meditează la ele, iar până se coace și un feedback sau o reacție, ceva...mai trece niște timp. Încă cizelăm această platformă, tehnic vorbind, încă nu curge totul cum fusese planificat la nivel de intenție ca format grafic și funcționalitate. Revin cu o poveste despre Lilith...în curând.

Reply
Share:
https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png

@2024 Patricia Höppner Copyright | Politica de confidentialitate