Guvernatorii Caselo...
 
Notifications
Clear all

Guvernatorii Caselor - Topic pentru incepatori

20 Posts
4 Users
19 Likes
80 Views
Razvan
Posts: 17
Topic starter
(@razvan)
Eminent Member
Joined: 5 months ago

Subiectul propus de mine pentru aceasta discutie este despre cum interpretam Guvernatorii Caselor in astrograma natala.

Cu totii avem in astrograma anumite case goale si vrem sa intelegem cum le putem interpreta, sau dorim sa extragem mai multe informatii legate de cum relationeaza planetele intre ele in diferitele sectoare ale vietii noastre.
Avand in vedere ca pornim la drum cu un nivel basic de astrologie prin care stim, in mare, esenta semnificatiilor Planeta-Zodie-Casa, urmatorul pas ar fi sa vedem cum se leaga restul de informatie obtinuta din interpretarea Guvernatorilor Caselor.

Pentru acest exercitiu am facut o ilustratie (pe care am atasat-o mai jos) cu doua exemple fictive pe care sa exersam interpretarea.

In primul exemplu putem observa:

1. Luna se afla la 16° Scorpion in Casa a 3-a.
2. Luna este Guvernatoarea Racului.
3. Racul este pe cuspida Casei a 12-a.

In al doilea exemplu putem observa:

1. Mercur se afla la 13° Capricorn in Casa a 8-a.
2. Mercur este Guvernatorul Gemenilor si al Fecioarei.
3. Gemenii sunt pe cuspida Casei a 2-a.
4. Fecioara este pe cuspida Casei a 5-a.

Scopul acestui exercitiu este de a face studiul astrologiei unul simplu, practic, eficient si PLACUT.

La prima vedere o astrograma este coplesitoare, cu prea multa informatie incat incepatorii (ca si mine) nu stiu de unde sa inceapa... asa ca m-am gandit sa simplific lucrurile pentru noi cei la inceput de drum si sa ne concentram pe mici exercitii simple si izolate. Exercitii prin care sa ne putem ajuta unul pe altu si sa invatam fiecare cate ceva din diferitele feluri de interpretare.
Pana o sa ajungem la nivelul avansat in care putem sa vedem imaginea de ansamblu trebuie sa invatam si sa intelegem cum functioneaza fiecare particica in parte.
Asadar sper sa participati la acest exercitiu si sa punem in practica cunostiintele astrologice dobandite pana acum.

Interpretarea mea este una super incepatoare 😅. Ba chiar Casa a 8-a si Casa a 12-a nici nu prea le inteleg inca dar le-am dat exemplu tocmai pentru a invata mai bine semnificatiile lor.

In primul exemplu imi imaginez o persoana cu o nevoie interioara foarte intensa de a scrie sau a comunica despre traume interioare. O persoana care se ajuta de scris pentru a-si intelege propriile trairi emotionale sau pentru a scoate la suprafata cauzele subconstiente ale unor rani interioare care o impedica sa avanseze in viata. Poate o legatura cu o profesie in domeniul psihologiei si psihiatriei sau poate persoana are nevoie de terapie pentru a-si vindeca ranile emotionale.

In al doilea exemplu imi imaginez o persoana interesata de subiecte precum moartea si transformarea. Poate un stil mai rigid de a gandi, dar foarte ambitioasa si organizata, care pune accent pe studiu si informatie ca fiind resurse importante si care isi exprima creativitatea prin hobbyuri practice care sa le fie de folos si altora.

Sunt curios de modul vostru de interpretare a acestor exemple 😀

19 Replies
Patricia
Posts: 46
Admin
(@patricia)
Member
Joined: 1 year ago

Bine ai revenit Răzvan! La mulți ani!

După ce îmi revin din magnificul Covid care mă ține în izolare de vreo trei zile...la cameră și mâncare la pragul ușii:)) ...pregătesc un răspuns mai aprofundat al acestei propuneri. Intru și eu în joc, absolut că da! 

Mulțumim pentru idee. Sper să apuce alți membrii ai comunității să o facă înaintea mea. 

Sănătate!

Reply
5 Replies
Razvan
(@razvan)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 17

@patricia La multi ani si un an nou fericit 😀 

Multa sanatate Patricia! U got this 💪 

In functie de cata lume participa la exercitiu asta, o sa mai fac si altele. Asa ca invit membrii comunitatii sa-si puna in practica cunostiintele astrologice si sa have some fun while learning 😎 

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@razvan Mulțumesc❤️

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@razvan Bine te regăsesc Răzvan. Am revenit pe baricade oarecum...Hai să încerc un mic joc prin exercițiul propus de tine. Așadar avem prima hartă propună de tine cu Luna în C3 iar Racul este în C12. Când te gândești la șeful Casei 12 (ca să nu-i spun nici stăpân, nici guvernator) imaginează-ți un responsabil al secretelor, al lucrurilor de culise, al chestiunilor profunde de tip metafizic, a demonilor interiori adică ce nu ai integrat deja gen frici/fobii/temeri, etc...adică ce nu se află la lumină. În C12 se pot afla secrete care aduc lumină și rezolvă lucruri și nu sunt neapărat legate de o persoană ci mai degrabă de subconștientul colectiv, poți accesa de ex secretele unor planuri, ale unor acțiuni de anvergură, adică poți avea acces la ele înaintea altora în funcție de, evident, nivelul de conștiință la care te situezi. Și desigur tot asta va decide și felul în care vei folosi acele secrete. Casa 12 este locul practicilor spirituale, locul în care lucrezi cu tine, meditație, contemplare, etc. Poate fi și locul din hartă reprezentat de inamicii secreți, adică știi că cineva te detestă dar nu știi exact cine și locul în care se află șeful C12 îți arată cum festionezi relația aceasta cu toată simbolistica din C12. este și locul asociat cu abandonul pentru că este locul în care renunțăm la noi înșine ca să ne contopim cu universul, cu divinitatea, cu TOTUL. Dacă Racul este energia lui C12 asta poate să însemne că te simți posibil ,,acasă” în C12. 

Poziția Lunii in C3 Scorpion, care este șefa lui C12, se află în aspect de trigon, deci de tip susținere. Adică cele două energii se văd bine, se susțin reciproc. Ambele sunt semne de apă. Relația aceasta este una foarte bună, știe să își gestioneze bine secretele proprii dar și pe ale altora. Șeful C12 în C3 știe să se ascundă bine dar știe și să comunice armonios despre chestiunile C12. Notă: ,,armonios! și ,,scorpion” nu se prea pupă, știu dar vorbesc despre armonios d.p.d.v. al energiei de tip susținere de tip trigon dintre C3 și C12, înțelegi? Racul și Scorpionul sunt intense în simțire, chestiunile celor două sectoare din viața omului acestei hărți sunt ca apa, vulnerabile, sensibile, pasionale sau răzbunătoare, energiile acestea modelează, preiau, absorb și transformă. 

Încă un pont de studiat este sistemul caselor derivate. Adică Luna din C3 se află în casa a-4-a de la C12. C12 este casa 1, C1 devine casa 2, C2 devine casa 3, iar C3 devine casa 4. Înțelegi? Deci această persoană posibil că ține foarte bine sub cheie la întuneric și adânc îngropate, bine de tot, secretele personale (c12) și ale altora!  Le ține acasă (casa 4 derivată zic). Întrebarea cheie este: ce îl motivează pe un om să ascundă secrete? Păi în contextul acestui exemplu o interpretare ar putea fi ...să aibă liniște și pace acasă! Literalmente în acest exemplu poate fi o realitate și o variantă. Vorbind totuși de o Lună în Scorpion unde energia este de tip transformare, de tip personal, de tip intens te poți gândi desigur că acele ,,secrete” pot fi folosite ca AS-ul din mânecă în a manipula ce trebuie pentru obținerea a ce dorește segmentul legat de comunicare, de transport, de vecinătatea imediat apropiată, de frați/surori/prieteni (de ce nu? poate un prieten apropiat să îți devină ca un frate, de ce nu? casa 11 este locul clasic al ,,prietenilor” dar acolo vorbim mai degrabă de public, de mase de oameni, grupuri, etc.)! Dar manipularea poate fi și de conotație pozitivă, adică să accesezi acele secrete pentru a face omul să conștientizeze și să se schimbe, să se transforme acel bagaj energetic. Dacă dezvolt și mai tare propunerea doar fie a acestei idei a ...secretelor...mă pot gândi și la a ajuta prin comunicare, a elibera prin comunicare demonii interiori, a aduce la lumină cele mai puțin cunoscute desigur. Personale sau ale altora! Nu m-aș bloca într-un exemplu concret tip meserie. Nu îngră,mădesc manifestarea unei energii într-o carcasă de tip profesie sau mai știu eu ce altceva. 

Dacă ceva iubesc la felul în care am fost învățată de școlile din afară pe care le-am urmat în direcția de studiu a astrologiei dar și din ce am învățat de la o parte dintre invitații mei astrologi extraordinari, este evitarea de a puncta neapărat concret ce ar putea deveni sau este deja...acel posesor al hărții imaginare! Asta nu se face decât la un dialog concret cu persoana în față. Pentru că acolo ai întreaga hartă, întregul context. Astrologia nu ghicește! Nu e vodoo, nu e loto:)) Tu ca astrolog nu știi ce poate să devină această persoană și nici măcar la nivel de exemplu aici unde avem repere prea puține: doar cinci repere avem gen Rac, C12, Scorpion, C3, Luna! Se poate face o listă stufoasă cu felul concret în care această persoană ar putea da viață celor cinci puncte implicate în poveste! Dar asta poți afla concret doar din dialogul cu omul!!! Acolo descoperi nivelul de educație, limbajul, reperele culturale în care s-a format, felul în care gândește, așteptările sale de la el și de la viață dacă le are, etc. Nu aș descrie ce ai scris aici ,,Poate o legatura cu o profesie in domeniul psihologiei si psihiatriei sau ...” Nu spun că este greșit, nu spun deloc asta! Ci o recomand ca abordare pentru a învăța într/un mod reflex, prin exercițiu, poziționarea corectă în descrierea acestui mix de energii din exemplul propus de tine. Adică nu m-aș bloca în descrierea concretă a formei pe care energia o poate prinde ca profesie ci aș descrie doar ce simt și cred ca astrolog că potențial ar vrea energia să manifeste. Concret aflăm când avem omul față în față la consiliat. 

La exemplul cu harta 2 nu am aprofundat încă, dar urmează. Dar simplist o diferență dintre Casele 8 și 12 ar fi că dacă prin C12 vorbim despre o energie de tip renunțare, sacrificiu, abandon, conexiune cu subconștientul colectiv acolo mai degrabă văd această energie ca o antenă fascinantă în a accesa adâncurile subconțtientului colectiv pentru a ajuta să facă diferența dintre bine și rău o persoană sau pe sine să se ajute...adică un soi de accesare a lucrurilor pe care ceilalți nu le știu dar cu scopul de a face, de a îmbunătăți lucrurile... prin C8 linia de energii este alta! Casa 8 este deja un alt segment energetic, locul energiilor de tip tabuu, locul unei intimități copleșitoare, locul energiilor de tip transformarem locul energiilor de tip accident, locul resurselor, al neprevăzutului, al dușmanilor cunoscuți, locul mai ales al resurselor externe! Faptul că sunt considerate casele 8 și 12 împreună cu celebra casă 6 cumva legate mai sumbru așa în cercul celor 12 case, totuși energia fiecărui sector este foarte diferită între cele trei. Casa 8 poate fi locul în care înțelegi, percepi ideea de moarte, etc. Logica aceasta a conexiunilor dintre case și stăpânii lor se construiește în timp pentru că fără exercițiu și verificare în fiecare hartă pe care o iei la puricat...găsești doar aiureli de interpretări prin tot soiul de articolașe penibile astro mai ales scrise de lume tinerică, din aceea care crede că știe astrologie și e axată pe copy-paste. Sunt rea acuma, știu da... și fac pe profa' dar știi unde bat:))

Reply
Ariadna
(@ariadna)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 29

@patricia multa sanatate, sa te refaci repede si sa revii in forta!

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@ariadna Mulțumesc❤️

Reply
Ariadna
Posts: 29
(@ariadna)
Eminent Member
Joined: 5 months ago

Foarte interesant subiectul, Razvan!

La multi ani tuturor!

Culmea e ca azi noapte inainte sa adorm, fix la guvernatorii caselor ma gandeam ( asta nu o fac de obicei, sa ma gandesc neaparat la astrologie, dar acum mi s-a parut chiar ceva inedit, sa dau de subiect fix aici!)

Mai precis ma gandeam fix la guvernatorii caselor mele goale!! Asta e chiar prea de tot! 

Si ma gandeam in mod special la casa mea 5 care e guvernata de Mercur care e in domiciliu in casa 8 in Fecioara, adica similar cu exemplul 2 dat de tine, Razvan.

Fiind tot o zodie de pamant, ca in exemplu, nu pot sa nu confirm ceea ce ai descris. Da, asa este, sunt preocupata de multi ani de subiectul moarte, transformare-vindecare-regenerare-transcendere-alchimizare si tot ceea ce este nevazut. Adica eu citeam prin anii 90 carti de psihanaliza, Freud si eram foarte interesata de asa-zisele atacuri energetice in urma unor experiente pe care le-am trait. ( spun asa-zise pentru ca in realitate, am descoperit ca nu eram victima unor atacuri energetice, mi-am dat seama dupa circa 30 ani ca era propria mea energie pe care nu stiam s-o gestionez) -Mercur Pluto conjuncte in Fecioara, Pluto fiind langa Soare in Balanta tot in c8 mai am si Venus Uranus Lilith conjuncte la minut in Balanta, adica o casa 8 mobilata aproape cu tot ce am prin harta) Si intr-adevar, inclinatia mea spre paranormal nu se reduce la a citi si a mentaliza niste concepte, ci de a le practica efectiv. 

Multumesc ca ai venit cu o descriere atat de veridica!

Si in exemplul 1 pot gasi similaritati cu harta mea, Luna mea e in Capricorn in casa 12 , dar la mine guverneaza casa 6 si 7.

Ce ma bucur ca ati reanimat forumul!

 

 

 

Reply
6 Replies
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@ariadna ce interesant cum se manifestă energia hărții tale! Ies și eu iaca din morți, am părăsit ,,peștera” de azi de la prânz în sfârșit și m-am apucat eroic să aspir...dar m-am oprit după vreo 10 minute! Nope! Nu funcționez încă la standard! Chipurile sunt în covalescență:))

Dar acuma chiar fără nici o legătură cu tema...dacă ai vedea harta mea pe tranzitele din 4 ianuarie când mi-a ieșit test pozitiv Covid...pffff...e manual de astrologie pur și simplu:)) Bubuite C 6, 8 și Ascendentul!!! 

Aveam în tranzit prin C6 Luna conj cu NS, prin C8 aveam Marte cu Mercur iar fix pe Asc Uranus. Harta natală este postată pe pagina de intrare la mine pe site, ca să vezi ce mi-a activat în natal. Am postat aici harta suprapusa Tranzite peste Natal să vezi ce splendoare de inconjuncție îmi făcea Luna din tr. la Ascendentul călărit la acel moment de Uranus:)) Și cireașa de pe tort: în Progresii am Luna în Săgetător traversând în trombă prin C8! harta este un pic prea mare, nu știu cum să setez să fie mai mică dar cine este curios o poate descărca.

Dar întrebarea este alta: de ce a luat forma bolii această poveste? Putea fi altfel, nu-i așa? Unde am greșit? Ce am acționat aiurea? Și da mi-am răspuns la naiba...Mi-am trădat intuiția crunt în două momente la data de 24 și 31 decembrie! Când clopotele, antenele răcneau ,,Patricia pleacă de aici că nu ofensezi pe nimeni dacă te cari, împachetează și ieși afară”. În fine, un context penibil...nu intru în detalii...doar știam că nu strălucesc la capitolul resurse energetice în perioada aceasta! Știi ce este amuzant? La acest nivel al cunoașterii principiilor de bază ale astrologiei raportat la harta ta...nu ți se mai permit greșeli copilărești! Dacă o faci...ți-o iei!!!

 

Reply
Razvan
(@razvan)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 17

@patricia sti ca unde e Uranus se intampla fix scenariu neprevazut 😅 Probabil Uranus a considerat ca e nevoie de un moment de odihna neprevazuta si ca sa se asigure a zis sa presara putin covid... 🙄 uranus, urauns 🤦‍♂️

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@razvan oh clar! Am citit perioada aceasta ceea ce nu reușisem în ultima lună. He heeee!

Reply
Ariadna
(@ariadna)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 29

@patricia nu stiu despre ce tip de experiente povestesti in decembrie.

Mie imi pari intotdeauna impecabila 😊

Reply
Razvan
(@razvan)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 17

@ariadna cred ca am fost pe aceeasi lungime de unda cu guverantorii caselor pentru ca si eu de ceva timp ma tot gandeam la subiectu asta 😀

Pare cumva ca ai un stelium in casa a 8-a? 🤔

Mercur si Pluto in Fecioara - Soare, Venus si Uranus in Balanta - Fecioara pe cuspida casei a 8-a? (despre Lilith inca nu am invatat)

Uau 🤯 Super interesant! Cum spuneam, eu casa a 8-a inca nu o inteleg chiar asa bine...  Mergand pe tema exercitiului propus nu pot sa nu te intreb: cu atatea planete in casa a 8-a tu cum crezi ca se poate interpreta si din perspectiva cu resursele altora? Pentru ca da un fel de interpretare ar fi despre moarte si transformare, dar sunt curios si de celalalt fel 😀 

Reply
Ariadna
(@ariadna)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 29

@razvan referitor la ce ai intrebat tu, legat de resursele altora si transformare. Cred ca exista acolo in casa 8 la mine o capacitate de a vedea dintr-o privire potentialul celui din fata mea si de a-i oglindi inapoi... un fel de "te vad" si vad ceea ce nici tu nu ai vazut in tine.

Reply
Ariadna
Posts: 29
(@ariadna)
Eminent Member
Joined: 5 months ago

Razvan, da, e un stelium in casa 8.

Eu am o teorie, dar inca lucrez la ea, asa incat pana nu voi avea suficient material de studiu, nu o fac inca publica, pentru ca poate soca.

Tot ce pot sa-ti spun e ca o casa 8 marcata in felul acesta se poate manifesta in mai multe planuri. In primul plan, cel mai legat de planul fizic, de materialitate adica, se poate manifesta ca un set de abilitati de gestionare a resurselor altora. Ori eu sunt consultant fiscal si m-am descurcat foarte bine in acest domeniu multi ani, legat de a furniza cele mai bune solutii pentru a eficientiza taxele datorate, care sunt cheltuieli pentru orice antreprenor. Un contabil prost te poate ruina, se stie asta. La mine aspectele benefice preponderente pe care la fac planetele din casa 8 la alte planete probabil ca au avut acest tip de manifestare pozitiva, benefica.

Pe un alt plan poate sa se manifeste ca o predispozitie la tot felul de crize, procese legat de mosteniri si sexualitate. Nici de acestea nu am fost scutita.

Si pe alt plan, superior as zice, exista o manifestare a abilitatilor de a gestiona energia, care e tot o resursa. Asa ca ma vad si in ipostaza aceasta, in care dintotdeauna am avut capacitatea si intuitia de a prevede cand vor urma momente importante, fie prin vise premonitorii, fie prin decizii luate aparent fara nicio logica si care s-au dovedit salvatoare in cazuri de mare primejdie. Plus alte experiente extrasenzoriale despre care nu stiu daca pot povesti acum, pentru ca pot parea socante.

In orice caz, exista o legatura cu planul de dincolo care e de netagaduit.

Sper ca ti-am deslusit un pic misterul casei 8 😊

 

Reply
2 Replies
Razvan
(@razvan)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 17

@ariadna

Posted by: @ariadna

Sper ca ti-am deslusit un pic misterul casei 8 😊

Daa, chiar da! Multumesc.

Eu am doar Luna in Berbec in casa 8 si Berbecul pe cuspida casei 😀 

Reply
Ariadna
(@ariadna)
Joined: 5 months ago

Eminent Member
Posts: 29

@razvan da, e interesant de vazut ce case iti guverneaza Luna si in ce relatie se afla ea cu Marte, guvernatorul casei 8.

Da, am fost si la cursul lui Dan despre guvernatori, dar si la atelierele in care am lucrat cu guvernatorii pe harta proprie.

M-au ajutat si ma ajuta in continuare mult cursurile lui si atelierele, atat pe parte vocationala ( dar nu numai, si familial, relatia cu neamul, si relational, pe toate planurile vietii). Dan are o abordare cu care rezonez mult referitor la identificarea in harta a unor elemente "cheie" si daca lucrezi cu ele pe tema data, poti avea rezultate palpabile.

Trebuie doar sa fii deschis si dispus sa lucrezi cu tine. Ca eu asta am cautat prin astrologie. Acum cand fac psihologie si psihoterapie abia realizez ca tot ce povestesc oamenii astia aici ( a se citi: tot ce ne predau profesorii) eu am lucrat cu mine prin intermediul astrologiei.

Reply
Razvan
Posts: 17
Topic starter
(@razvan)
Eminent Member
Joined: 5 months ago

Am gasit si un mini video de-al lui Dan Ciubotaru despre guvernatorii caselor: https://www.youtube.com/watch?v=ESDRHvLUrHs  

Reply
2 Replies
(@cori210)
Joined: 1 month ago

New Member
Posts: 2

@razvan Nu încerci sa faci harta în Whole Signs-îl urmăresc pe Dan Ciubotaru și parca mai bine este cu case întregi -nici mie nu mi-am făcut încă ,doar în Placidus...pe astro.  com mu am reușit dar pe astro-seek. Com ,da ..nici eu nu înțeleg aceste case 😞

Reply
Patricia
Admin
(@patricia)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 46

@cori210 ce bine uite că ai reușit să postezi mesajul astăzi, da! Am făcut un update🎉 la tot site-ul și s-a reglat din ce crease probleme inițial.

Reply
Share:
https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png

@2024 Patricia Höppner Copyright | Politica de confidentialitate