Despre mine

https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_top.png

Patricia Höppner

BERBEC
TAUR
PEȘTI

Într-o micuță televiziune din Transilvania, prin anii 2000, realizam o linie de emisiuni cu titlul ,,Dincolo de Aparențe”. Câte mii de candidați or fi fost în acel aprilie 1999 și de ce m-au selectat fix pe mine, în lungile zile de preselecții audio-video, habar nu aveam. Îmi amintesc doar că vreo trei, dintre cei selectați, ne-am dus la București în sediul (celebrului pe atunci) Tele7ABC și o întâlnire memorabilă cu (regretatul) om de televiziune Aristide Buhoiu, avea să facă istorie.

Mă intersectam cu o primă invitație (din vreo cinci ulterioare, peste ani) de a mă muta în București, invitație pe care o refuzam elegant, cu încăpățânare, de fapt negăsindu-mi locul în iureșul asfaltului și al junglei capitalei. Sunt fiica pământului și a celor patru elemente dar asta… în cuvinte … sună simplist. Ne-au invitat, îmi amintesc, să ne vizionăm interviurile improvizate la probele care au selectat viitoarea echipă tv. O perioadă bună de timp am privit câteva interviuri făcute de cei trecuți de preselecție și …am ajuns la mine. Să mă privesc în primul dialog tv improvizând un interviu cu ,,o vedetă rock” (interpretată de un director de radio între două vârste, isteț și cu verbul la el acasă) ei bine a fost una dintre acele experiențe stranii care se imprimă pentru totdeauna pe retină. Genul acela de moment când îți devii propriul telespectator dar de fapt TU EȘTI moderatorul! Extrem de ciudat pentru o premieră! Privindu-mă, timpul s-a dilatat parcă și …mă scindasem în două Patricii. Nimic patologic nu descriu, relaxați-vă:)) Îmi aminteam, uitându-mă la mine… ce gândeam și simțeam în timpul interviului, când nu ai un scenariu pregătit, nu ai vreun desfășurător pe puncte, ești brusc teleportat într-un soi de ,,black box” și ori plutești ori te scufunzi. Cumva, inexplicabil, într-un fel misterios dar funcțional s-a așternut tăcerea pe privitori și… ne-a înghițit ecranul. Tăcea și publicul din ecran, tăceam și noi din micul spațiu pe al cărui birou din mahon elegant trona un craniu de cristal verde (mi-l amintesc la detaliu și astăzi, un craniu în mărime naturală).

În pelicula filmată, cu lungile improvizații care pendulau între protagoniști prin schimbul de stări creat, fragmentul acela de interviu-dialog realizat de subsemnata, rupea ritmul cu un soi de energie stranie, care capta audiența dar nu înțelegeai de ce. Ironicul domn între două vârste s-a lipit de întrebările mele, care nici până azi nu știu de unde-au curs și s-a trezit depănând amintiri – în dialogul improvizat – despre o tinerețe pe care-o uitase (crezuse), cu liceeni rebeli într-o perioadă imposibil de imaginat, cu lanțuri prinse la haine, ascunse prin podul bunicilor la țară…s-a trezit așadar povestind despre tinerețea amicilor săi rebeli, relatând peripeții pe care nu le povestise niciodată, nimănui. Înviase cumva. S-a retrăit o vreme pe vechiul sine. Un moment magic captat pe casetă VHS din care mi-au rămas amintire ochii aceia plini de lumină și zâmbetele unei audiențe satisfăcute. Așa am pășit în noul ,,acasă” pregătindu-mă, în lungii ani de antrenament (credeam, fără să cunosc de fapt destinația), pentru o scenă de lemn și turnee multiple, printre scenarii din Shakespeare, Cehov, Sartre sau Ibsen. ,,Destinul”, de fapt, îmi pregătise cu totul altceva:))

Să cercetezi lumea esențelor veșnice, colective, sub energia de foc a Berbecului, prin intuitiva Casă a XII-a care debutează în Pești, nu este simplu deloc. Sunt praguri multiple de trecut și probe de asimilat. Este un mod de conectare mai mult afectiv decât intelectual, percepția ține de sacralitate, ori noi ne-am pierdut raportarea la sacru în viața de zi cu zi. Aș îndrăzni să spun că s-a pierdut contactul cu miracolul vieții, că totul și toate s-au transformat în adevăruri care s-au banalizat. Le-am distrus latura magică cerând mereu dovezi, la care neavând acces, am ales calea negării deseori. Când ți se refuză accesul într-un mister e înțelept să-ți iei un răstimp de meditație. O fi pentru binele meu? O fi vreo formă de protecție? O fi vreun test? Drumul evoluției e plin de capcane dar pentru mine cărările cu inimi sunt singurele destinații. ,,Dacă nu iubeși drumul pe care calci, chiar și atunci când ai de tăiat cu sabia, mai bine nu îți lega opincile”, spunea deseori bunica din Bucovina. Încerc de-o viață să călătoresc cât de des pot, pe acele drumuri care mă lasă să le cercetez cu inimă de copil, încântat de bucuria descoperirii.

Intram cu invitații acelor timpuri în teme dincolo de aparențe, în teme care treceau de granițele larg acceptate, vorbind despre adevăruri universale și accesând domenii la care nu avem de fiecare dată un instrument de măsurare adecvat. Toate acele întâlniri tv, fără să conștientizez atunci imediat ci mult muuult mai târziu, deveniseră astfel de instrumente, toate acele întâlniri la dialog deveniseră privilegii în accesarea lumii de dincolo de aparențele trecătoare, înspre una a esențelor veșnice.

Călătoria continuă și astăzi într-un format adaptat la cotidian și la conexiuni online. Un rezervor de energie nesecat îmi ține focul curiozității aprins mereu…iar cele mai bune explicații dincolo de forma cuvintelor mele …le veți găsi în harta natală. Acolo stau toate poveștile mele, toate visele care încă n-au prins formă, tot potențialul deja valorificat sau care urmează…și când se activează câte unele… atât cât le-am putut integra și alchimiza, vi le împărtășesc și vouă…

https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/04/inner_girl.png

Astrologia (și absolut peste tot în aceste texte voi folosi majuscula, dincolo de regulile gramaticale), Astrologia deci se număra printre preocupările acelor timpuri (nu doar la nivel de dialog). Astăzi să spun că sunt pasionată brusc de această cunoaștere, ori să încadrez atracția mea spre această dimensiune într-un număr de ani măsurați mărunt cronologic, mi s-ar părea ridicol și nu ar fi adevărat. Ne-am intersectat reciproc (Astrologia și eu) în întâlniri constante prin timp cu multe feluri de manifestare. Una dintre cele mai împlinitoare forme este acest proiect YouTube botezat inițial 12 Călăuze iar mai apoi, după o primă întâlnire cu incredibilul astrolog din SUA, Maurice Fernandez, a devenit acest proiect online și AstroTalk. Lansat oficial acest proiect la data de 15 iulie 2021, într-un prim dialog cu astrolog și mentor Dan Ciubotaru…dar cu semințe timide care s-au tot dezvoltat cu vreun an înainte…exact când traversam celebra întoarcere în oglindă a Nodurilor lunare (reluând ce făceam cu nouă ani înainte dar la alt nivel, pe aceeași axă Gemeni/Săgetător), cele 12Călăuze&AstroTalk și-au găsit așadar formă și au dat glas Astrologiei, exact așa cum intuiția mi-a șoptit. Voi spune, inspirată dintr-un munte de interviuri/dialog cu unii dintre cei mai buni astrologi români, voi spune deci că privind harta natală în oglindă, pe axa caselor VI-XII (Placidus ca sistem de case), rolurile celor două sectoare se pot inversa în orice moment. O punte invizibilă leagă cele două domenii de viață, pe energia Fecioară-Pești, care înghit complet Berbecul și Balanța (interceptate). Sănătatea și purificarea acestor sectoare – plecată fiind departe de locurile natale și cultura din care m-am plămădit, la propria alegere, într-o formă de izolare fizică, dar conectată online în inimă la rădăcini prin grai și prin tot ce iubesc – utilizând Astrologia, cele două sectoare s-au activat!

Astrologia a devenit o destinație principală în lunga călătorie personală, cu ,,sabia” în teacă legată la spate și cu opincile bine strânse în șireturi. Eroi cu o mie de chipuri (Joseph Campbell) suntem cu toții în aceste aventuri din lumea de aici și din cele de dincolo. Unii suntem războinici, alții vindecători, unii maeștri, alții cercetători, unii tirani, alții protectori…miile de chipuri s-au redus în experiența mea la 12 Călăuze și căi de inițiere pentru că fiecare om poartă în sine totul, iar ce manifestăm în exterior este născut întâi în interior….și invers.

Voi încheia acest ,,despre mine” spunând că Papa Ioan Paul al II-lea afrima cândva: ,,Știința purifică religia de erori și superstiții. Religia purifică știința de idolatrie și false adevăruri absolute”. Un motto mult iubit în anii mei de episoade Dincolo de aparențe. Acum in martie 2023 această afirmație îmi pare mai adevărată ca oricând.

Cine suntem noi? Cine ești tu? Cine sunt eu? Astrologia a devenit calea care funcționează cel mai bine pentru mine pentru că îmi răspunde la aceste întrebări…și cine știe, cândva probabil în timp… va funcționa și pentru tine…

 

Harta mea

.

https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2023/03/Patricia-natal-plac.jpg
SOARE
BERBEC 17°44'
LUNA
PEȘTI 09°12'
MERCUR
BERBEC 06°47'
VENUS
TAUR 23°12'
MARTE
VARSATOR 27°30'
JUPITER
BERBEC 04°56'
SATURN
RAC 12°30' R
URANUS
SCORPION 00°59' R
NEPTUN
SĂGETĂTOR 11°37'R
PLUTO
BALANȚĂ 07°37' R
https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png

@2024 Patricia Höppner Copyright | Politica de confidentialitate