Articles

https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_top_divider.png

De ce iubesc Echinocțiul de toamnă?

September 24, 2023by Patricia0
https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2023/09/11-octombrie-2023-ora-1900-Ro-WEBINAR-via-Zoom-1.jpg

Când studiem astrologia ne scufundăm deseori în studiul simbolurilor și al mitologiei, dar psihologic eu vă confirm că acest proces este mult mai mult decât un simplu exercițiu energetic de învățare al unor tehnici de interpretare al hărților. Studiul ne vorbește, la un nivel personal și subiectiv, fiecăruia. O sincronicitate pe care mereu am experimentat-o de-a lungul acestor studii (aprofundându-le desigur lent, în timp), a fost cea legată de reflectarea în mediul exterior a unor acțiuni, care conectau ceea ce se petrecea în adândurile mele cu mediul exterior.

Sursa audio / epidemicsound.com

Sursa foto pixabay.com/pexels.com

 

Desigur aveau rezonanță și particularitate doar pentru mine acele manifestări, țineau de harta mea natală și de felul în care rezonam, activată fiind de tranzitele acelui moment și proces. Conexiunea aceasta între lumea exterioară și lumea interioară se activează mai puternic în cazul meu (am observat) pe durata acestor momente de echinocții. Sunt iraționale și complet subiective aceste zile dar au o semnificație puternică pentru mine! Ca să le poți înțelege, aprofunda și desluși trebuie să îți dorești să reflectezi la aceste momente. Metoda potrivită mie este păstrarea acelui jurnal personal astrologic, în care la anumite date fac mici notițe despre cele resimțite, experimentate și petrecute. Exercițiul cere și o anumită doză de curaj pentru a te studia într-o oglindă care își propune să nu deformeze, să nu adapteze, să nu ajuseteze realitatea a ceea ce tu ești și faci…aceasta presupunând acceptarea a ceea ce ești…recomand acest exercițiu constant tuturor celor pasionați de astrologie.

Abilitatea de a monitoriza subtilitatea acestor două momente din an, numite ,,Echinocțiul de toamnă” și ,,Echinocțiul de primăvară” este tema la care am meditat în aceste ultime două zile, ale lui 23 și 24 septembrie 2023. Într-o liniște mult așteptată și o climă adaptată la sezon, după o perioadă de vară cu foarte multă treabă, cu provocări trupești mai ales în perioada primăverii, apoi în plină porțiune de retrogradare (pentru că sunt într-un an venusian, epuizant energetic dar și plin de creativitate, întărit fiind în casa întâi de a mea Venus din Taur – Ascendent…și resimțit puternic în casa mea a șasea unde se află Balanța interceptată)…am meditat la acest moment de echilibru și ideal pe care l-am resimțit la 23 septembrie 2023. Când astrologic noi spunem că se petrece Ingresul (intrarea) Soarelui în Balanță, al doilea domiciliu al lui Venus. Știți foarte bine că Venus este la ea acasă în Taur și Balanță, dar când vă gândiți la această poziție de putere, voi cei născuți cu astfel de hărți, luați în calcul și influența acestor ,,întunecate” venusiene aspecte pentru că arhetipul este intensificat, fiind în domiciliu și puternic, în ambele aspecte: de lumină și de întuneric! Primim o cupă generoasă de calități și talente cu planetele situate în domiciliu dar vine și umbra la pachet, aceasta nu se dezlipește niciodată. Se activează sau nu în funcție de aspectele pe care le face Venus în harta voastră.

 

 

Aveți cumva cuadraturi sau opoziții de exemplu la Marte, făcute de Venus? Ori poate dialogul lui Venus cu Pluton e tensionat? Se scaldă cumva Venus într-un trigon sau sextil cu Luna, Saturn sau Jupiter? Ce fel de conversații între planete poartă stăpâna hărții voastre Venus? Cu cine conversează …și oare despre ce? Stiți, uneori răspunsurile ne vin prin vise. Alteori prin vecina care apare brusc să ceară un pahar cu zahăr și te trezești că lași toată treaba în care erai implicată la acel moment, o chemi în casă la o cafea și nici nu știi când a trecut un ceas de poveste despre exact ce te rodea și nu găseai o cheie. Cam așa funcționează, rudimentar explicat, sincronicitățile pentru mulți dintre noi. În fiecare lună martie mă gândesc la ce face Marte și arhetipul Berbec din harta mea unde se află, ce chiriași deține și ce fel de conversații, tensiuni sau lupte se duc acolo? În septembrie meditez mereu la Venus și ale ei manifestări.

La mine în hartă aceste două puncte de primăvară și de toamnă se stimulează puternic, reciproc, fiindcă între Marte și Venus conversația este de tip cuadratură, dinamică, tensionantă, ia atitudine. Marte și Venus au rar parte de echilibrul perfect, își cer drepturile pe rând dar cel mai des…deodată:)) Și am învățat dificil să-i împac și integrez în semnătura mea energetică. Totul ia timp. Orice proces care implică ideea de echilibru cere timp, iar timpul este cea mai importantă resursă pentru mine. Să fie probabil un moment mai altfel pentru mine…m-am gândit, meditând ieri la cele petrecute în harta de mai sus. Cu Uranus din tranzit peste Venus natal și un Jupiter deja conjunct cu Ascendentul. Simt puternic acest moment și v-am explicat iată, cu ocazia aceasta, și de ce am simțit brusc nevoia să povestesc în scris, despre toate cele. Cu Soarele și Marte tranzitând prin Balanță prin casa a șasea, sunt invitată să ajustez mereu măsura dialogului acestor energii dacă îmi vreau binele și dacă echilibrul este un scop suprem pentru mine! La asta suntem invitați cu toții de Echinocțiu. La echilibru!

La data de 21 martie și 23 septembrie Soarele trece prin cele două puncte cheie ale intrării în Berbec și Balanță. Echilibrul dintre lumină și întuneric este perfect. Echilibrul dintre zi și noapte este perfect. Umbrele și lumina din noi suntem responsabili să ni le cuantificăm constant, fiecare în subiectivismul nostru consacrat. E ca și cum Universul scruteaza calm și detașat ambele emisfere Nord și Sud privindu-și măruntele ființe (pe noi) dacă am evoluat până la acel nivel de auto-cercetare și dacă acceptăm invitație alinierii la acest moment magic al Echinocțiului de toamnă. Când suntem de fapt susținuți să integraăm energia momentului: adică să echilibrăm! Să recoltăm cu fascinație simțul măsurii integrând lumina și întunericul nostru într-un mix potrivit. Când forțele arhetipale stau în echilibru iar idealul ia formă! Suntem supuși ciclic acestor rotații ale Soarelui prin cele 12 semne, 12 luni, 12 case, prin cele 12 manifestări ale celor patru elemente foc/aer/apă/pământ, deci teoretic nimic extraordinar ca moment major energetic nu se petrece! Nu traversăm obligatoriu momente de cotitură sau crize existențiale în destinul personal. O fi fiind posibil izolat, depinde ce aveți în hartă fiecare, dar toți traversăm printr-un Ingres al Soarelui în fiecare semn de-a lungul unui an. Însă ce simt că ar conține diferit și special acest moment al Echinocțiului de toamnă sau de primăvară, ce simt că este important pentru mine să conștientizați cu toții este valoarea simbolică a acestui fascinant echilibru când totul este egal ca putere. Când nimic nu domină, când tensiunea dintre opoziții ia un răgaz și se mixează, când la nivel colectiv suntem susținuți energetic să evaluăm subtilitatea acestui spațiu puternic intensificat. Ni se așează în palme un moment de putere. Magic. Aproape că îl putem atinge și simți. Este concret și aproape că ia formă. Subconștientul îi recunoaște semnătura dacă îi dăm răgaz, pentru că suntem conectați la aceste cicluri mai mult decât înțelegem sau simțim. Explorați-vă harta natală și meditați, vă invit, la cele pe care le trăim în aceste zile. Limbajul simbolic al astrologiei, aprofundat în liniștea adâncurilor voastre, vă va vorbi cu siguranță. Dar nu așteptați concluzii în cuvinte de fiecare dată ci stați doar atenți la mediul înconjurător și la podurile pe care le veți întinde în ambele sensuri: spre miezul vostru și în afară! Pentru că este un drum cu două sensuri:))

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://patriciahoppner.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png

@2024 Patricia Höppner Copyright | Politica de confidentialitate